دبیر کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درخصوص ضرورت رفع فیلترینگ در کشور،گفت: پس از اعمال و اجرای سیاست فیلترینگ طی سال های گذشته مسئولان و مردم امروز به این موضوع رسیدهاند که اهداف مدنظر فیلترینگ محقق نشده بلکه برعکس این مافیای فیلترشکن بوده که سود هنگفتی نصیبشان شده است.
سید روح الله موسوی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درمورد پیگیری موضوع رفع فیلترینگ از سوی دولت چهاردهم و ضرورت این اقدام،گفت: با رشد و توسعه شبکههای اجتماعی امروزه بسیاری از کسب و کارها به صورت مستقیم و غیرمستقیم از ظرفیتهای موجود در فضای مجازی استفاده میکنند بنابراین ایجاد محدودیت در این زمینه و ادامه آن میتواند نتایج نامطلوبی به همراه داشته باشد و به کسب و کارهای این حوزه آسیب جدی وارد کند.
دبیر کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها تصریح کرد:در همه کشورها با توجه به نوع سیاستی که اجرا می شود، اعمال برخی محدودیت ها برای بعضی از پلتفرمها انجام شده است، اما درمقابل این ایجاد محدودیت نارضایتیهایی برای کاربران به همراه داشته است و تأثیراتی هم بر فضای کسب و کار مجازی گذاشته است و بر این اساس در ایران رفع فیلترینگ و دسترسی آزاد به سکوهای فیلترشده از جمله وعدههای دولت چهاردهم و در مقابل مطالبه عمومی عنوان شد.
نماینده مردم لردگان بیان داشت: پس از اعمال سیاست فیلترینگ مسئولان و مردم به این موضوع رسیدهاند که اهداف فیلترینگ محقق نشده بلکه برعکس مافیای فیلترشکن فروش سود هنگفتی نصیبشان میشود و از همه مهمتر مدیریت فضای مجازی از دست خارج شده و کودکان و نوجوانان با فیلترشکن به سایتهای غیر مجاز دسترسی پیدا کردهاند که خود این موضوع آسیبها را بیشتر میکند.
موسوی با اشاره به اظهارات ستار هاشمی وزیر ارتباطات مبنی بر اینکه وضعیت فعلی فیلترینگ به نفع هیچکس نیست، گفت: این موضوع امنیت سایبری را زیر سوال برده و امنیت خانوادهها را دچار مشکل کرده است در این راستا برخی کسبو کارها آسیب دیده اند و مردم هم ناراضی هستند که ضروری است تصمیمات سریع و کارشناسی در این زمینه لحاظ شود.
این نماینده مجلس تاکید کرد: موضوع فیلترینگ چیزی نیست که در اسناد بالادستی از ما خواسته شده باشد، بنابراین باید با در نظر گرفتن مصالح ملی و سیاست های کلی، شرایط موجود را به نفع رشد کسب و کارها و جلب رضایت مردم تغییر داد.
به گزارش ایرنا، مسعود پزشکیان رییس جمهور کشورمان در نشست روز چهارشنبه ۲۳ آبان ماه هیات دولت درمورد رفع فیلترینگ بیان داشت: نتایج ارزیابیهای علمی و تحلیل اثرات اجتماعی فیلترینگ نشان میدهد که هیچ یک از اهداف این طرح محقق نشده بلکه مضرات و مشکلات دیگری نیز ایجاد کرده، اما تعجبآور است که ما همچنان نسبت به ادامه این روند پرضرر و بینتیجه اصرار داریم.
رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه طرح دولت برای رفع فیلترینگ به معنای رها کردن فضای مجازی نیست، بلکه موجب توسعه و تقویت حکمرانی و استفاده بهینه مردم از آن خواهد شد، بیان داشت: بنای دولت توسعه آموزش و تولید محتواهای فرهنگی به ویژه برای نوجوانان و جوانان و نیز افزایش خدمات دولتی بر بستر شبکههای اجتماعی است که منجر به استفاده بهینه از اینترنت خواهد شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت به دنبال ایجاد نگاه مشترک با دیگر نهادهای حاکمیتی درباره رفع فیلترینگ است، بر ضرورت تسریع در اجرای مصوبه جلسه شورایعالی فضای مجازی و تشکیل کارگروه ویژه به منظور بررسی ابعاد مختلف این موضوع، رفع دغدغهها و نگرانیها در این زمینه و ارائه نتیجه به جلسه بعدی این شورا برای تصمیمگیری نهایی تأکید کرد.
همچنین«ستار هاشمی» وزیر ارتباطات روز چهارشنبه۲۳ آبان ماه در حاشیه نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره موضوع رفع فیلترینگ گفت: دومین جلسه شورای اقتصادی سران قوا تشکیل شده و ما هم گزارش دوم خود که با حضور نمایندگان سران قوا برگزار شده بود را ارائه دادیم. تصمیماتی اتخاد میکنیم که پایدار بوده و تقریبا برگشت از آنها ممکن نباشد.
فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت هم روز چهارشنبه ۲۳ آبان ماه پس از پایان جلسه هیأت دولت درخصوص رفع فیلترینگ گفت: رفع مسدودسازی یا فیلترینگ و ضابطهمند شدن فضای مجازی یکی از موضوعات مهمی است که در دستور کار دولت قرار دارد و همانطور که جزو وعدههای انتخاباتی رئیس جمهور بوده از روز اول در دستور کار قرار گرفت و در حال پیگیری است.
وی اضافه کرد: در رسانهها هم منتشر شد که جلسهای درخصوص رفع فیلترینگ برگزار شده است و درخصوص طرحی که دولت برای ارائه به شورای عالی فضای مجازی آماده کرده بود گفت وگوهایی انجام شد و در نهایت مقرر شد که کارگروهی مسئول شود تا این موضوع را بررسی کند.
سخنگوی دولت تصریح کرد: هیچ مافیایی توان ایستادگی در مقابل وفاق مردم ایران را ندارد، به همین دلیل با همدلی میتوانیم موضوع را حل کنیم.
مهاجرانی بیان کرد: من در جلسه شورای عالی فضای مجازی حضور نداشتم، اما آنچه که به من منتقل شد این بود که یکسری بحثهای کارشناسی هم در جلسه بیان شد و امیدوار هستیم با تصمیمی که کارگروه خواهد گرفت بتوانیم مشکل را حل کنیم و به سمت ضابطه مند شدن فضای مجازی حرکت کنیم.