در تجربه خروج آمریکا از برجام، ما یک راه بینابین را انتخاب کرده ایم؛ اینکه برجام را حفظ کردیم و تعهدات خود را پله پله کاهش دادیم / در توان هستهای، از هر زمان دیگری شرایط ما بهتر است / چند سال پیش فقط ۵ نوع سانتریفیوژ داشتیم امروز ۱۵ نوع / آن آقا در کاخ سفید میگوید در برجام سر ما کلاه رفته؛ فکر سرِ خودتان باشید / از ۲۵ میلیون خانوار در کشور ۱۸ میلیون خانوار نیاز به مساعدت دارند؛ از ماه آینده برای این ۱۸ میلیون خانوار ماهانه حمایتی را در نظر میگیریم؛ جزئیات این طرخ در روزهای آینده اعلام میشود
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز دوشنبه در اجتماع پرشور مردم رفسنجان اظهارداشت: سال آینده همچنین اولین مرحله از طرح انتقال آب خلیج فارس برای امور صنعتی به استان های کرمان و یزد انجام می گیرد.
به گزارش «انتخاب»، روحانی گفت: میهمان مردم عزیز استان کرمان و شهرستان انقلابی رفسنجان بودن برای دولت دوازدهم یک افتخار است.
رئیس جمهور با ابراز خرسندی از اینکه در ایام میلاد با سعادت پیامبر اسلام(ص) و امام صادق(ع) توانسته ایم خدمت مردم عزیز و قهرمان رفسنجان برسیم، گفت: همواره مردم رفسنجان مردمی فعال، پرتلاش ، متدین، سخت کوش و انقلابی بوده اند.
روحانی افزود: اگر بخواهم اولین خاطره ام از مردم رفسنجان را بگویم به سال ۱۳۴۰ برمی گردد که بعد از فوت مرحوم آیت الله بروجردی دسته جاتی از سراسر ایران به قم آمدند و آن جمعیتی که نظم و شعارهایشان در قم گل کرده بود اجتماع مردم رفسنجان بود و از آن تاریخ من با مردم پرتلاش این دیار آشنا شدم.
رئیس جمهور با بیان اینکه از سال ۵۳ چندین بار برای سخنرانی به رفسنجان سفر کرده ام، گفت: همواره جوانان پرشور و عاشق به راه نهضت اسلامی و امام بزرگوار را در این شهرستان مشاهده کرده ایم.
روحانی با بیان اینکه کرمان عالمان، بزرگان، افتخارات، شعرا و اندیشمندان فراوانی دارد، گفت: اما دو چهره در این استان شاخص هستند شهید باهنر و مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی که یکی در علم و فرهنگ ایران زمین و دیگری در مدیریت سیاسی کشور از چهره های سرآمد و فوق العاده بودند.
رییس جمهور با اشاره به اینکه پیش از انقلاب با آیت الله هاشمی رفسنجانی آشنا بودم و پس از انقلاب نیز پیوسته با وی در مناطق مختلف اعم از مجلس، دوران دفاع مقدس، مجمع تشخیص مصلحت و شورای عالی امنیت ملی همکاری داشته ام، گفت: در طول مدت همکاری با آیت الله هاشمی شاهد ایثار ، فداکاری، خوش فکری، مجاهدت، سیاستمداری و واقع بینی ایشان بودم.
روحانی تصریح کرد: آیت الله هاشمی رفسنجانی نه تنها برای ملت ایران بلکه برای مردم منطقه و جهان نیز چهره ای شناخته شده است و می توان گفت هاشمی یک چهره سیاسی شناخته شده جهانی بود که همه ملت های منطقه و جهان این چهره خدوم را می شناختند و افتخاری برای این سرزمین است.
رئیس جمهور افزود: مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی به عنوان چهره ای سرشناس یک روشنفکر دینی بود.
روحانی تصریح کرد: عالمان، اندیشمندان و فرهیختگان نسبت به دین و اخلاق مردم و تعالی جامعه همواره تلاش می کردند اما عالمان روشنفکر یک گام بیشتر شرایط آینده را می بینند و آیت الله بهشتی ، آیت الله مطهری و آیت الله هاشمی از آن جمله افراد بودند.
رئیس جمهور با بیان اینکه روشنفکران دینی عالمانی هستند که پیش رو را می بینند، گفت: فرق عالم و عالم روشنفکر دینی در آینده نگری است و آیت الله هاشمی همواره در این مسیر پرتلاش بود به گونه ای که در آن دورانی که در حوزه ها نوشتن و تهیه مجله و روزنامه ها مرسوم نبود ایشان مجله مکتب تشیع را منتشر کرد و با مطالعه آن مجله می بینیم که در آن سال ها مقالاتی از آیت الله بهشتی در آن دیده می شود.
روحانی با اشاره به اینکه در انقلاب اسلامی همه ملت ایران سهیم بودند اما عده ای نقش پیشتازی داشتند، گفت: مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی از پیشتازان انقلاب اسلامی بود.
رئیس جمهور با اشاره به تلاش های آیت الله هاشمی در اوایل انقلاب و دوران تاسیس مجلس شورای اسلامی گفت: هنگامی که مجلس تشکیل شد نظر قاطع نمایندگان ریاست آیت الله خامنه ای بر مجلس بود اما خودِ ایشان استدلال کردند که برای این کار آقای هاشمی از همه مناسب تر است و پس از آن، همه نمایندگان رای به ریاست آیت الله هاشمی دادند.
روحانی افزود: آیت الله هاشمی رفسنجانی ۹ سال در شرایط سخت به خوبی مجلس شورای اسلامی را ریاست کرد و در تمام جلسات سیاسی در داخل و خارج و در مذاکرات گوناگون اگر مطالب ایشان را بخوانید می بینید که وی یک عالِم و مجاهد بزرگ سیاسی است.
رئیس جمهور با بیان اینکه مرحوم رفسنجانی درس مهمی در مسیر سیاسی کشور به همه یاد داد و آن میانه روی و اعتدال بود، افزود: در جامعه ما افکار و سلیقه های مختلف وجود دارد و همه مانند یکدیگر نمی اندیشند و اینکه چه راهی انتخاب کنید و کدام مسیر ما را زودتر به مقصد می رساند، همیشه مورد اختلاف بوده است.
روحانی با تاکید بر اینکه در این اختلاف نظر افرادی در دو سو تندرو می شوند که ما را با وجود حسن نیت، با مشکلاتی مواجه می کنند، تاکید کرد: اما قرآن به ما دستور می دهد که شما را امت میانه رو و الگو برای جهانیان قرار دادیم و اعتدال، انصاف، میانه روی، آینده نگری و عادلانه نگریستن و همچنین واقع گرایی در عین مقدس بودن آرمان ها ، مساله بسیار مهمی است.
رئیس جمهور با اشاره به توافق هسته ای با ۶ کشور و قدرت دنیا و خروج آمریکا از برجام ادامه داد: شیوه های مختلفی پیش رو داشتیم که عده ای می گفتند از توافق خارج شوید، برخی گفتند در توافق بمانید و برخی نیز مسیر میانه ای را پیشنهاد کردند که در تجربه متوجه شدیم راه میانه ، به نفع ما است.
روحانی با اعلام اینکه با ادامه برجام در سال آینده به یک هدف بزرگ سیاسی، امنیتی و دفاعی دست می یابیم، خاطرنشان کرد: سال ها خرید سلاح از سوی ایران طبق قطعنامه سازمان ملل ممنوع بود و همچنین نمی توانستیم سلاحی بفروشیم و اگر طبق قطعنامه ۲۲۳۱ برجام را حفظ نماییم، سال آینده تحریم تسلیحاتی ایران برداشته خواهد شد و به راحتی می توانیم سلاح لازم را بخریم و یا صادر کنیم که این از آثار مهم برجام است.
رئیس جمهور با بیان اینکه اگر از برجام خارج شویم ثمرات آن در سال آینده پیش رو نخواهد بود و قطعنامه های شورای امنیت باز خواهد گشت، تاکید کرد: ما باید فکر کنیم و ببینیم منافع کشور در کجاست؟ حالا که منافع ما در ماندن است آیا اینکه طرف های مقابل دست روی دست بگذارند و به این توافق عمل نکنند و ما یکجانبه صد در صد عمل کنیم، آیا درست است؟ قطعا درست نیست. پس ما یک راه بینابین را انتخاب کردیم.
روحانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران مسیر بینابینی را انتخاب کرد که برجام را حفظ کند اما در عین حال ما نیز آنچه را در این توافق قرار گذاشته بودیم پله پله کاهش دهیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز شرایط ما در توان هسته ای از گذشته بهتر است، گفت: در این مدت تلاش ، تحقیق و در حوزه هسته ای توسعه پیدا کردیم. رئیس سازمان انرژی اتمی اعلام کرد که ما چند سال پیش ۵ نوع سانتریفیوژ داشتیم اما امروز ۱۵ نوع سانتریفیوژ داریم. پس ما پیشرفت و حرکت کردیم و امروز موانع را از پیش پایمان برداشته ایم. این مسیر، مسیر تعادل است، یعنی همزمان با حفظ توافق، حقوق ملت را نیز پاس می داریم و در برابر فشار دشمن تسلیم نمیشویم و این فشار دشمن نتوانست ما را بشکند. رئیس جمهور در ادامه به تعداد عظیم افتتاح پروژه ها در استان یزد و همچنین ۱۴۰۰۰ میلیارد تومان طرح و پروژه در کرمان اشاره و تاکید کرد: چشم امید ما به بیرون مرزها نیست بلکه اول چشم به آسمان و لطف خداوند و سپس به دست پربرکت ملت ایران داریم.